Cerkniško jezero je bil na hitro splaniran izlet, brez jasnega načrta o tem, katere kotičke raziskati. In rado se zgodi, da tiste najlepše skrite kotičke najdeš ravno takrat, ko se prepustiš trenutku. In sva, enega res simpatičnega, za zraven pa še nekaj klasik.

Babno polje

Cilj je bilo Cerkniško jezero. Ker pa sva zgrešila izvoz je padla odločitev, da najprej obiščeva Babno Polje. Saj veste, najhladnejši kraj v Sloveniji, Slovenska Sibirija. Kotiček, ki ga poznamo vsi, v resnici pa ga še nismo obiskali. :) Pot do tja je lepa. Travniki, pogled na gozdove, v katerih baje prebiva kar nekaj medvedov, in pašnike na katerih se pase dolgodlako škotsko govedo.

Brez resnega plana sva se pripeljala skoraj do Hrvaške meje, potem pa se je moj sopotnik odločil, da bova malo raziskovala po makedamskih poteh. Prva je bila slepa ulica, druga pa naju je pripeljala med prelepa zelena polja. Težko vam dam napotke kje zaviti, niti ne vem, če bi bilo pametno. Na koncu sva namreč pristala na ozkem kolovozu med drevjem, kjer sem se vprašala, če ni moj sopotnik vseeno malo preveč navdušen iskalec skritih kotičkov. :) Na srečo naju je odrešila gozdna jasa, kjer sva pustila avto.

Babno polje

Odpravila sva se po poljih. Kar tako, malo na pamet, na sprehod. Na koncu sva se znašla ob pašniku in se spočila na hribčku ob njem. In v tišini sončnega spomladanskega dne opazovala lisčko, ki je v ravnici spodaj iskala miško. Lepi trenutki, skriti kotiček, ki bo ostal v spominu.

Na poti nazaj proti Cerkniškem jezeru sva se ustavila še vasici Pudob, kjer sva naredila nekaj slik idilične cerkvice Sv. Jakoba ob kateri stoji mogočna lipa. Potem pa sva končno prispela do Cerkniškega jezera. Žal naju ni preveč navdušilo, saj ga je na svoji idejnici ta dan imelo kar nekaj ljudi. :)

Cerkev Sv. Jakoba, Pudob

Dan sva zaključila s kosilom v eni večjih restavracij ob poti (nič posebnega), večer pa v Postojni posladkala z dobrim hruškovim sladoledom v kavarni Siesta v Postojni.

Cerkniško jezero

Ker vam tale zapis najbrž ni dal prav dobre ideje, kam točno se odpraviti v tem delu Slovenije sem za vas našla (upam vsaj) lepo pot, ki vas bo popeljala po vseh točkah, na katerih sva se ustavila tudi midva. Hkrati pa boste malo pretegnili noge. Gre za prvo slovensko pešpot posvečeno izseljencu. Deluje lepa in zanimiva, hkrati pa sem prepričana, da ni prav obljudena.

Pešpot iz Babnega Polja do Goričic

Se priporočamo za poročilo iz poti, če jo boste prehodili! :)

Povzetek izleta na Google maps: https://goo.gl/maps/hSkHnuUJ5huAb9qw6

No items found.