Pritegnilo me je že samo ime, pa smo se z mojimi tremi godrnjavčki odpravili pogledat družinsko obarvano pot, ki je primerna za otroke od 2. leta.

Le streljaj od Bleda, proti Bohinju, se nahaja vasica Bohinjska Bela. Le ta sicer ponuja nešteto možnosti za aktivne izlete - najbolj znani so Galetovec, Babji zob in jama pod njim, ter plezališče Iglica.

Mi smo tokrat torej izbrali Godrnjavčkovo pot, ki se začne pri kulturnem domu na Bohinski Beli, kjer lahko tudi parkirate. Od tam vas celotno peš pot, ki je dolga približno 2 kilometra, spremljajo markacije v obliki medvedje šape, tako da brez skrbi, izgubili se ne boste. :) S seboj obvezno vzemite kakšen zvezek ali pa vsaj list papirja, kamor boste vpisovali črke, ki vam bodo na koncu razkrile geslo poti.

Nam je pot v družbi 2,5 ter 6 letnice vzela uro in pol. Najprej nas je peljala mimo ribnika, kjer smo šteli ribice. Potem smo prišli v gozd, v katerem so lepo označene različne vrste dreves, kar je bilo zelo poučno. Nadaljevali smo do labirinta, tunela, kjer smo vriskali in poslušali naše odmeve. Še naprej vas bo pot vodila nad železniško progo, preko potoka, do vodnega tolmuna in potem do jame, v kateri se skriva... No tega pa vam ne bomo povedali. ;) Da ne izdamo preveč in kakšno stvar prihranimo še za vaš obisk.

Nas je pot res prijetno presenetila, tako da, Skriti kotički Slovenije, jo pripročamo!

Anja

No items found.