Ste že slišali za hrib Stan na Bledu? Če še niste, niste edini. Tudi večina domačinov ga ne pozna. Stan? A? Prvič slišim. Tudi jaz sem bila med njimi, potem pa me je nanj poslal blejski odbojkarski trener, ki sem ga v času karantene (kdaj če ne takrat) srečala na Bledu. :)

In kaj sem odkrila? Da je Stan en super hribček. Ubistvu, moj novi najljubši od tistih s pogledom na jezero. Zakaj? Ker po razgledih prav nič ne zaostaja za bolj znanima Osojnico in Ojstrico. Ker ima ravno prav višine in dolžine, da pretegneš noge (30 minut navzgor) in ker pot mestoma zadiši po sredogorju. Predvsem pa, ker je tako skrit, da jaz v nedeljo (sicer v času karantene) na poti navzgor in navzdol nisem srečala žive duše. :) Upala sem si pomisliti, da Stan(eta) Blejci skrivamo zato, da v času turistične sezone še vedno najdemo kak miren kotiček za uživanje ob razgledu na nap preljubi Bled. :) Zato, vabljeni! Ampak tujim turistom pa ne povejte zanj. ;)

Na Stan štartate kakih 100 m od blejske železniške postaje v smeri proti Veliki Zaki. Ko boste na klancu za navzdol glejte desno. Pot je krožna, če se pri Smreki Velikanki (žal je umrla, stoji pa še), spustite navzdol po drugi poti. Po tej poti pridete direktno na železniško postajo in tako zaključite 1-urni sprehod. Po tem pa saj veste, klasike. Kopanje v Blejskem jezeru, kremišnita v kavarni Park, sladoled v Sladoglednici, kava na terasi Vile Prešeren ali pa Gin twist v Art Caffe-ju.

Se vidimo na Bledu! :)

Začetek poti in predlogi za razvajanje na Bledu: https://goo.gl/maps/zdpMyJyzVUNBgt158

No items found.